Adresa: Dugi dol 58c, 10000 Zagreb
OIB: 59552791905
Skupna prodaja Zagreb: 098/332-949

Organizacioni voditelj: Mladena Gavran
Umjetnički voditelj: Miro Gavran

Kritike - Papučari


 • © KRISTINA REPAR, HRVATSKO SLOVO
  Smanji kritiku

  Vesela šarmantna i iznimno topla predstava prava je razbibriga i lijek protiv dosade koju često donose jesenske večeri. Na jednostavan način prikazuju se ljubavne zavrzlame, sukobi s vlastitim emocijama te nesposobnost muškarca da se suprotstave svojim superiornim ženama. Predstava obiluje duhovitim scenama, skečevima i (ne)mogućim situacijama. Glumci na sceni pršte od energije, razigrani su, veseli, prirodni i neusiljeni. Publika je glumce više puta nagradila spontanim pljeskom, kojim je pokazala svoje odobravanje. Nedvojbeno, majstorsko pero Mire Gavrana stvorilo je još jednu uspješnicu u kojoj će uživati svi naraštaji.

  © KRISTINA REPAR, HRVATSKO SLOVO


 • © ŽELIMIR CIGLAR, VEČERNJI LIST
  Smanji kritiku

  Mladena Gavran, vođena pomnom redateljicom Ninom Kleflin, srčano je odigrala dvije uloge neprestance se presvlačeći razapeta između uloga crnke i plavuše. Dražesnim junacima – Ivici Jončiću i Zvonimiru Zoričiću-glavni su scenski rekvizit bile papuče.

  Ova gorkohumorna komedija pomnim gledanjem otvara brojna pitanja.

  Miro Gavran već dugo pliva mimo (kazališne) matice stvarajući vlastitu stvaralačku matricu i zasluženo osvaja srca brojne publike svih dobi. I bosonogi i papučama skloni vedrije će kući poslije „Papučara“.

  © ŽELIMIR CIGLAR, VEČERNJI LIST


 • © MARIJA GRGIČEVIĆ, VIJENAC
  Smanji kritiku

  Miro Gavran sada na stanovit način u izrazitije komediskome modusu nastavlja omiljenu temu karikirane ženske nadmoći, ovaj put usredotočenu na ljubavne i bračne odnose predstavom PAPUČARI s podnaslovom Vesela komedija o tužnim muškarcima, koja je imala praizvedbu na Maloj sceni Lisinski. Dok u javnosti možda pomalo sustaje val komentiranja ženskoga pisma, čini se kako autor i u njemu nalazi poticaj za ironijsko uvođenje muškoga pisma sa naglašeno kritičkim pogledom na žensku ćud kao prisutnost bez koje se ne može i koju se nikada ne može do kraja proniknuti.

  © MARIJA GRGIČEVIĆ, VIJENAC


 • © VJESNIK
  Smanji kritiku

  „Papučari“ su korektna, zabavna i lagana predstava, kakove su potrebne i tražene u našoj teatarskoj ponudi.

  © VJESNIK


 • © HRVATSKI LIST
  Smanji kritiku

  Muškarci koji su s nekom dozom nelagode pohitali ove nedjelje u malu dvoranu Lisinski ipak su uživali u dva sata neprekidnih duhovitih situacija i dijaloga izvanrednih glumaca Zvonimira Zoričića, Ivice Jončića i Mladene Gavran, koja je igrala istovremeno dva zahtjevna ženska lika.

  Teatar GAVRAN pod redateljskom palicom izvanredne Nine Kleflin izveo je tako jednu opuštajuću predstavu na račun muškaraca. Miro Gavran opsjednut u dosadašnjim svojim komedijama odnosom muškaraca i žena, ovoga se puta narugao muškarcima dajući svoj doprinos novome trendu u današnjem stvaranju primata žena u društvu...

  Pet godina svoga rada, Teatra GAVRAN , i ovom je predstavom pokazao da je postao nezaobilazno zagrebačko i putujuće kazalište, koje svake godine izvede po stotinjak izvedaba u Zagrebu, u hrvatskim gradovima i u inozemstvu.

  © HRVATSKI LIST