Adresa: Dugi dol 58c, 10000 Zagreb
OIB: 59552791905
Skupna prodaja Zagreb: 098/332-949

Organizacioni voditelj: Mladena Gavran
Umjetnički voditelj: Miro Gavran

Sve o muškarcima

Autor: Miro Gavran
Glume: Dražen Bratulić, Ivica Pucar, Robert Ugrina
Režija: Mladena Gavran
Kostimograf: Đurđa Janeš
Scenograf: Marta Crnobrnja
Glazba: Branko Vodeničar
Oblikovanje svjetla: Damir Kruhak
Šminka: Zdenka Mihelj
Premijera: 11.11.2006.
Ako se prisjetite Gavranove uspješnice SVE O ŽENAMA, praizvedene 2000., koja je u proteklih šest godina imala čak dvanaest premijera širom svijeta, primijetit ćete da je na istom dramaturškom modelu autor napisao i SVE O MUŠKARCIMA, s tim da se u ovom slučaju poduhvatio vivisekcije muške psihologije. Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. Mladena Gavran, koja je svojedobno igrala u praizvedbi SVE O ŽENAMA, prihvatila se režije predstave SVE O MUŠKARCIMA, odabravši za nositelje zahtjevnih uloga tri mlada nadarena glumca: Dražena Bratulića, Ivicu Pucara i Roberta Ugrinu. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti vam istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Kritike

 • Optimistička lakoća preživljavanja
  © VJESNIK, Andrija Tunjić
  Smanji kritiku

  Optimistička lakoća preživljavanja

  Kada publika velikim pljeskom pozdravi premijeru neke predstave,onda takva predstava ima razlog zbog kojeg je izvedena. Konačno,predstave se i igraju zbog publike...

  I najnoviji Gavranov tekst „Sve o muškarcima“,premijerno izveden u subotu 11. studenog u Maloj dvorani „Lisinski“ u Zagrebu, u režiji Mladene Gavran, drama je svakodnevice kojom Gavran na njemu svojsten način podsjeća na „grijehe“ kojima podlegne „mali čovjek“ u pomami za svojim principima, uspjehom i užitkom. Ali on ne bi bio tako uspješan autor kada svojim „malim ljudima“ na kraju, u svođenju „računa života“, ne bi omogućio da postanu svjesni kako ipak i besmisleni život ima svoj raison detre.

  © VJESNIK, Andrija Tunjić

 • Obiteljski tihi obrt Gavranovih
  © VEČERNJI LIST, Želimir Ciglar
  Smanji kritiku

  Obiteljski tihi obrt Gavranovih

  Osvaja lakoća s kojom Gavran oblikuje situacije i omogućuje glumcima da žustro grade cijeli niz intrigantnih i živih likova. Kao vrsna glumica koja još blista u našem sjećanju kao Šenoina i Škrabina Ljubica, Mladena je s trojicom muškaraca kao redateljska debitantica diskretno i šarmantno žonglirala na sceni, a oni su se pak radosno odazvali.

  Dražena Bratulića i Ivicu Pucara već smo upoznali kao vrsne komičare. No, Robert Ugrina pravo je otkriće. Njih trojica prepliću cijeli niz vrckastih i tužnih situacija koje postupno i sigurno teku u smirenje. Gavranova uporna vedrina i u najvećim teškoćama osvojila je glumce, a preko njih i publiku koja radosno uživa u „dobro skrojenim komadima“ po našoj mjeri.

  © VEČERNJI LIST, Želimir Ciglar

 • Muškarci - od smijeha do suza
  © GLAS KONCILA, V. Žic
  Smanji kritiku

  Muškarci - od smijeha do suza

  Naizmjenično vođenje četiri scenske priče – zahvaljujući brzom ritmu „pretapanja“, inteligentnim dijalozima i posebice iznimnim glumačkim ostvarenjima – učinit će da predstava doslovce proleti u hipu, uokvirena pričom o trojici suvremenih 40-godišnjaka koji – uz svađe i mirenja – svoje prijateljstvo uspjevaju održati od studentskih do umirovljeničkih dana.

  © GLAS KONCILA, V. Žic

 • Gavranovo majstorstvo
  © VIJENAC, Boris B. Hrovat
  Smanji kritiku

  Gavranovo majstorstvo

  Zagledamo li se tek malo ispod površine prividno (samo) komičnih Gavranovih scena , odmah naziremo autorovu satiru, njegove humanističke nazore i oštar kriticizam prema pojavnostima društva koje je odbacilo svaki (idealni) sustav vrijednosti , a umjesto toga prigrlilo makijavelizam i najgore strane neoliberalizma (koje su se u nas još sjedinile s niskom razinom opće obrazovanosti te s iskonskim pravom jačega). Zato je „Sve o muškarcima“ ne samo dobro složena bulevarska komedija, u kojoj se smijemo do apsurda dotjeranim slikama samih sebe, nego i dosljedan izraz autorova umjetničkog uvjerena i prakse.

  © VIJENAC, Boris B. Hrovat

Video

Fotografije